Financiële adoptie van een ratje van Rattenpootjes

Wist jij dat je een ratje uit onze opvang financieel kan adopteren? Op deze manier draag je bij aan de dagelijkse verzorging van deze rat en indirect zijn of haar kooigenootjes. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe een financiële adoptie werkt en welke ratjes je kunt adopteren. 

Hoe werkt de financiële adoptie?

Je kunt al voor een bedrag van minimaal €5,- per maand een ratje of een groep ratjes financieel adopteren. Via jouw donatie draag je bij aan de kosten die gemaakt worden voor de verzorging. Denk hierbij aan voer, bodembedekking, speelgoed, een bezoek aan de dierenarts en andere medische kosten. In ruil daarvoor sturen we je maandelijks een foto of filmpje toe van het ratje, inclusief een update van de afgelopen maand. Daarnaast kun je toegang krijgen voor onze speciale ‘Vrienden van Rattenpootjes’ Facebook groep waarin we leuke extra informatie delen. Zo komen er vaker updates voorbij van onze ratjes dan op de reguliere Facebookpagina en krijg je een extra kijkje achter de schermen. 

Welke ratjes kun je financieel adopteren?

Wij hebben een aantal ratjes speciaal geselecteerd voor de financiële adoptie. Ieder ratje in de opvang mag zichzelf zijn en mag een eigen wil hebben. Dit zorgt er wel voor dat niet iedere rat even goed vast te leggen is op beeld. Omdat we iedere adoptant wel een update met beeldmateriaal willen kunnen sturen hebben we een aantal ratten geselecteerd die niet cameraschuw zijn. Het is altijd mogelijk om een ander ratje of een andere groep te adopteren. Neem hiervoor contact met ons op via de mail.

Hieronder staan de door ons geselecteerde ratjes. 

 

Antje

Rattus Norvegicus – Wild


Antje is een vrouwtje, vernoemd naar de plaats waar ze in het voorjaar van 2023 gevonden werd: Antwerpen. Ze werd compleet verzwakt in de tuin van de vindster aangetroffen. Eenmaal in de opvang bleek ze sterk vermagerd te zijn, longontsteking te hebben en haar boventanden te missen waardoor ze niet goed kon eten. Helaas zijn de tandjes niet terug gegroeid waardoor Antje volledig afhankelijk is van zachte voeding. Ze krijgt 4 keer daags een papje krachtvoer om sterk en gezond te blijven. Antje woont samen met de vijf zusjes uit Borger (Bibi, Bobby, Belle, Britney en Betty) en is helemaal in haar element in dit lieve groepje. Antje is geboren rond februari 2023 (schatting).

Cruimeltje

Rattus Norvegicus – Wild


Cruimeltje is een mannetje die eind september 2022 in de opvang kwam als kleintje van 13 dagen oud. Hij werd door een voorbijganger aangetroffen terwijl bouwvakkers zijn nest met broertjes en zusjes aan het doden waren. Cruimeltje is daar met zijn oogjes nog dicht door op de vlucht geslagen en kon gelukkig meegenomen worden door de voorbijganger. Hij is in de opvang met de hand grootgebracht en inmiddels een ontzettend grote, sterke, vriendelijke volwassen rat. Cruimeltje is zo makkelijk in de omgang dat hij in de media (Dagblad van het Noorden, Ewout) de wilde rat representeert. Hij maakt ook graag contact met nieuwe mensen en is dol op aandacht. Cruimeltje woont in een groep met 7 andere mannetjes. Cruimeltje is geboren op 18 september 2022.

Flopsie en Popsie

Rattus Rattus – Wild


Flopsie en Popsie (a.k.a de XXS Mini’s) zijn broer (gecastreerd) en zus. Ze kwamen op 6 juni 2023 in de opvang. Ze waren sterk ondervoed en uitgedroogd en hadden allebei longontsteking. Met respectievelijk slechts 9 en 11 gram was het even heel spannend of ze er doorheen zouden komen, maar na weken intensieve zorg ontpopte dit vrolijke duo zich tot echte zwarte ratjes; snel, actief, druk en vrolijk. Flopsie is (chemisch) gecastreerd zodat broer en zus fijn samen kunnen blijven wonen. Door hun slechte start kwakkelen ze af en toe een beetje met hun gezondheid, maar in het algemeen doen ze het boven verwachting goed. Ze zijn ontzettend lief, altijd vrolijk (behalve als ze overdag wakker gemaakt worden, zoals het echte nachtdiertjes betaamt), speels en heel aanhankelijk; twee grote cadeautjes in een kleine (Mini) verpakking. Flopsie en Popsie zijn geboren op 21 mei 2023.

Nijntje

Rattus Norvegicus – Wild


Nijntje is een jong vrouwtje die in september 2023 in een park in Nijmegen werd aangetroffen door een oplettende voorbijganger. Ze was zwaar verzwakt en gewond en zat onder de vliegeneitjes. Haar rechteroogje was kapot. Bij de opvang is ze direct behandeld tegen de parasieten en verwondingen en toen ze enigszins was aangesterkt is het oogje operatief verwijderd bij de dierenarts. Daarna begon Nijntje goed op te knappen. Ze had spiertrauma van de verwondingen op haar heupen waardoor ze sleepte met haar achterpootjes. Inmiddels kan ze weer goed bewegen en gaat het iedere dag beter met haar. Ze is vriendelijk en zachtaardig, wat haar ook enorm meewerkend maakt(e) bij alle benodigde (medische) zorg. Nijntje is geboren rond mei 2023 (schatting).

Tijgertje

Rattus Norvegicus – Wild


Tijgertje doet haar naam eer aan; dit kleine meisje vocht als een tijger voor haar leven toen ze als heel jong ratje gif via de moedermelk binnenkreeg. Haar moeder en broertjes en zusjes overleefden niet, Tijgertje kroop door het oog van de naald. Ze was slap en ziek toen ze bij de opvang arriveerde, net 13 dagen oud. Ze is met de hand grootgebracht en toen ze 4 weken oud was kreeg ze gezelschap van tam ratje Winnie. Inmiddels is Tijgertje een gezond, actief, vrolijk en nog altijd allerliefst meisje. Tijgertje is geboren op 10 juli 2023.