Bij Rattenpootjes kunnen we altijd praktische hulp gebruiken. Waarmee kan je ons helpen?

Schoonmaken

Bij het opvangen en huisvesten van veel ratten hoort veel schoonmaakwerk. Alle kooien worden wekelijks grondig schoongemaakt en daar besteden we vele uren aan. Vele handen maken licht werk; we zijn altijd op zoek naar hulp. Alles is welkom; van eenmalig tot structureel.

Grootbrengen van jonge ratjes

Er worden regelmatig jonge, wilde ratjes zonder moeder gevonden en naar de opvang gebracht. Het grootbrengen van deze kleintjes is een prachtige, maar intensieve taak. Ze hebben gedurende enkele weken iedere 3-4 uur (ook ’s nachts) de fles nodig. Om ons hiermee te helpen kan je je aanmelden als opvanggezin. Je krijgt dan bericht wanneer er een ritten of een nestje is gevonden en kan je op dat moment aangeven of je daar tijd voor hebt. Alle benodigdheden krijg je van ons en we zijn dag en nacht beschikbaar voor hulp.

Vervoer van ratten en goederen

Ratten en rittens die hulp nodig hebben moeten zo snel mogelijk naar een opvanglocatie gebracht worden voor de beste overlevingskansen. We zijn op zoek naar mensen (door heel Nederland) die deze taak op zich kunnen nemen. Wanneer je je aanmeldt als vervoerder wordt je gebeld wanneer er hulp nodig is, je kan op dat moment aangeven of je beschikbaar bent. Brandstofkosten worden vergoed.
Tevens hebben we af en toe vervoer van kooien, een voorraadje voer of bodembedekking nodig. Dit is minder urgent dan het vervoer van ratten en kan op afgesproken momenten plaatsvinden. Ook hier worden de brandstofkosten vergoed.


Wil en kan je ons helpen met bovenstaande diensten? Neem dan contact op via mail: rattenpootjes@gmail.com